Ciasto:
Kasztany natnij na końcach i włóż do rondelka. Zalej je wodą i dodaj łyżeczkę soli. Następnie gotuj przez około 20 minut. Tak przygotowane odcedź i przeciśnij przez praskę do sera.
Jajka wbij do miski i dodaj cukier. Miksuj całość około 5 minut. W masie nie może być grudek cukru. Następnie dodaj masę z kasztanów, mąkę, masło, cynamon oraz proszek do pieczenia. Wszystko razem miksuj przez około 8 minut. Gotowe ciasto przelej do wysmarowanej masłem i wysypanej mąką formy. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 35-40 minut.
Krem:
Do rondelka wlej wodę i zagotuj, następnie dodaj INKĘ Klasyczną oraz cukier. Cały czas mieszając gotuj do momentu kiedy ¾ płynu odparuje. Odstaw do całkowitego ostudzenia.
Kasztany natnij na końcach i włóż do rondelka. Zalej je wodą i dodaj łyżeczkę soli. Następnie gotuj przez około 20 minut. Tak przygotowane odcedź i przeciśnij przez praskę do sera. Do miski przełóż mascarpone, dodaj cukier puder oraz masę z kasztanów i zaparzoną ostudzoną INKĘ. Wszystko razem miksuj przez około 10 minut.
Upieczone i ostudzone ciasto przekrój na pół. Następnie delikatnie rozprowadź na jednej z połówek krem z kasztanów. Połóż na niego drugą połówkę ciasta. Na wierzch posyp cukier puder. Ciasto warto wstawić przed podaniem na jakąś godzinę do lodówki, żeby krem stężał.