Kup online Facebook Instagram
lodowe półkule

Składniki:

  • 2 łyżeczki Inki Klasycznej
  • 100 ml Kokosowego Barista od Inki
  • 200 ml śmietanki 30%
  • 40 g cukru pudru
  • 1 łyżeczka soku z limonki
  • 2 garści truskawek
  • 1 łyżka miodu (możesz ominąć, jeśli masz słodkie truskawki)
  • foremka do półkul o średnicy 6,5 cm

Przygotowanie

Truskawki zblenduj z miodem na gładki mus. Ubij śmietankę z cukrem, dodaj Kokosowe Barista oraz sok z
limonki. Kawę Inkę rozpuść w 2 łyżeczkach zimnej wody. Do każdej z półkulistych form nakładaj masę
śmietanową do połowy wysokości, wlej niewielką ilość kawy i delikatnie wymieszaj. Następnie formę
wypełnij resztą masy. Najlepiej smakują delikatnie zmrożone, z dodatkiem musu truskawkowego.

W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się