lodowe półkule
Składniki:
- 2 łyżeczki Inki Klasycznej
- 100 ml Kokosowego Barista od Inki
- 200 ml śmietanki 30%
- 40 g cukru pudru
- 1 łyżeczka soku z limonki
- 2 garści truskawek
- 1 łyżka miodu (możesz ominąć, jeśli masz słodkie truskawki)
- foremka do półkul o średnicy 6,5 cm
Przygotowanie
Truskawki zblenduj z miodem na gładki mus. Ubij śmietankę z cukrem, dodaj Kokosowe Barista oraz sok z
limonki. Kawę Inkę rozpuść w 2 łyżeczkach zimnej wody. Do każdej z półkulistych form nakładaj masę
śmietanową do połowy wysokości, wlej niewielką ilość kawy i delikatnie wymieszaj. Następnie formę
wypełnij resztą masy. Najlepiej smakują delikatnie zmrożone, z dodatkiem musu truskawkowego.