x

ZNAJDŹ SWÓJ ULUBIONY PRZEPIS!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Video
Poznaj inne przepisy

Miętowe orzeźwienie

Składniki

  • 5 łyżeczek Inki klasycznej
  • 250 ml wrzątku
  • 1 tubka mleka skondensowanego waniliowego
  • 12 listków mięty
  • 1 łyżeczka miodu
  • 3 łyżeczki soku z cytryny
  • 250 ml mleka ryżowego
  • 200 g drobnego lodu

Przygotowanie

Inkę zalewamy wrzątkiem i odstawiamy do ostudzenia. Listki mięty blendujemy razem z sokiem z cytryny i miodem. Do misy blendera wlewamy ostudzoną Inkę, dodajemy skondensowane mleko z tubki, miętę z cytryną i miodem, mleko ryżowe oraz lód. Całość blendujemy do całkowitego połączenia się składników. Przelewamy do szklanek i ozdabiamy listkami świeżej mięty.

Na zimno Bardzo łatwe Z mlekiem
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się