x

A JAKIEJ INKI TY SIĘ NAPIJESZ?

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Z napojem roślinnym
Bez napoju roślinnego
Video

Mrożona karmelowa

Drukuj
Udostępnij
Więcej przepisów

Składniki

Przygotowanie

Cukier podgrzewamy na małym ogniu do momentu, aż się rozpuści i uzyska lekko brązowy kolor. Następnie dodajemy olej kokosowy i energicznie mieszamy. Gdy oba składniki się ze sobą połączą, ostrożnie wlewamy około 50 ml mleka roślinnego i ponownie mieszamy. Sos wlewamy na dno szklanek, w których będziemy podawać kawę. W blenderze miksujemy banana z resztą mleka roślinnego. Gdy uzyskamy gładką masę dodajemy kawę INKA rozpuszczoną w ½ szklanki wody i kostki lodu – miksujemy. Gotową kawę bananową przelewamy do szklanek z sosem karmelowym. Dekorujemy startą gorzką czekoladą. Mniam!

Na zimno Bardzo łatwe Bez mleka Z napojem roślinnym
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się