Różowe naleśniki z syropem
Składniki:
- 230 g mąki
- 250 ml Migdałowego od Inki
- 250 ml wody
- 3 jajka
- 4 łyżki oleju roślinnego
- 1 łyżka soku z buraków
- szczypta soli
- 400 g jogurtu
- syrop z agawy do smaku
- garść malin
- 3 łyżeczki Inki Klasycznej
- 2 łyżeczki syropu z agawy
Przygotowanie
Do miski wsyp mąkę, wodę, dodaj jajka, olej oraz sól. Dolej Migdałowe od Inki. Zmiksuj wszystkie składniki, aż masa będzie dobrze połączona i gładka, dodaj sok z buraków.
Jeśli chcesz uzyskać naleśniki o różnym natężeniu kolorów, rozdziel masę na kilka części i do każdej dodaj
różną ilość soku. Gotową masę naleśnikową odstaw na 15 min. Rozgrzej patelnię. Rozprowadź na niej niewielką ilość oleju do smażenia. Smaż naleśniki.
Gotowe naleśniki posmaruj słodki jogurtem i zawijaj tak, jak lubisz – w „chusteczki” lub rulony. W dzbanuszku połącz Inkę Klasyczną z niewielką z ilością wody i syropem z agawy. Gotowym syropem polej naleśniki, posyp malinami.