Kup online Facebook Instagram
Różowe naleśniki z syropem

Składniki:

  • 230 g mąki
  • 250 ml Migdałowego od Inki
  • 250 ml wody
  • 3 jajka
  • 4 łyżki oleju roślinnego
  • 1 łyżka soku z buraków
  • szczypta soli
  • 400 g jogurtu
  • syrop z agawy do smaku
  • garść malin
  • 3 łyżeczki Inki Klasycznej
  • 2 łyżeczki syropu z agawy

Przygotowanie

Do miski wsyp mąkę, wodę, dodaj jajka, olej oraz sól. Dolej Migdałowe od Inki. Zmiksuj wszystkie składniki, aż masa będzie dobrze połączona i gładka, dodaj sok z buraków.

Jeśli chcesz uzyskać naleśniki o różnym natężeniu kolorów, rozdziel masę na kilka części i do każdej dodaj
różną ilość soku. Gotową masę naleśnikową odstaw na 15 min. Rozgrzej patelnię. Rozprowadź na niej niewielką ilość oleju do smażenia. Smaż naleśniki.

Gotowe naleśniki posmaruj słodki jogurtem i zawijaj tak, jak lubisz – w „chusteczki” lub rulony. W dzbanuszku połącz Inkę Klasyczną z niewielką z ilością wody i syropem z agawy. Gotowym syropem polej naleśniki, posyp malinami.

W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się