Trójwarstwowe frappe
Składniki:
- Kostki inkowe:
- 1 łyżeczka Inki Klasycznej
- 200 ml zimnej wody
- 1 łyżeczka Inki Klasycznej
- 200 ml Owsianego Barista od Inki
Przygotowanie
Przygotuj inkowe kostki lodowe: wymieszaj Inkę z zimną wodą i przelej do foremek na lód. Zamroź. Zamrożone kostki lodu przełóż do szklanki. Wlej do niej Inkę wymieszaną z zimną
wodą do wysokości ok. 1/3 szklanki.
Przygotuj inkową piankę: wymieszaj dokładnie 100 ml Owsianego Barista z Inką Klasyczną i spień.
Pianką udekoruj przygotowaną wcześniej kawę z lodem. Dodatkowo spień kolejne 100 ml Owsianego Barista i ułóż na samej górze napoju. Otrzymasz trójwarstwową, lekką i orzeźwiającą Inkę na Owsianym ☺
Jeśli chcesz urozmaicić swoje Inkowe Frappe – zamiast Inki Klasycznej użyj dowolnej smakowej: Karmelowej, Czekoladowej, Mlecznej, Kokosowej, Lodowej…