Kup online Facebook Instagram
Waniliowa Matcha-Inka

Składniki:

  • 2 łyżeczki Inki Klasycznej
  • 100 ml Migdałowego Barista od Inki
  • 1 łyżeczka zielonej herbaty matcha
  • ½ łyżeczki cukru z wanilią / wanilinowego
  • kilka kropli esencji waniliowej

Przygotowanie

Do Migdałowego Barista dodaj płaską łyżeczkę matchy, dokładnie wymieszaj i spień najlepiej ręcznym spieniaczem do mleka. W gorącej wodzie rozpuść Inkę, dodaj pół łyżeczki cukru wanilinowego, esencję waniliową i udekoruj zielonkawą pianką.

Matcha-Inkę możesz zrobić też w wersji na zimno. Wystarczy, że Inkę rozpuścisz w zimnej wodzie i do napoju dodasz kostki lodu. Jeśli dodajesz cukier rozpuść go najpierw w odrobinie ciepłej wody.

W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się