ŻURAWINOWA CHMURKA
Składniki:
1 litr sojowego INKA + 200 ml na spienienie
10 łyżeczek INKI klasycznej
- 3 łyżeczki suszonej żurawiny
- 2 łyżeczki orzechów laskowych
- 3 gwiazdki anyżu
- 1 łyżeczka suszonych goździków
- 1 laska cynamonu
- 2 łyżeczki stewii
- 1 łyżeczka syropu żurawinowego
Przygotowanie
Do garnka wlewamy Sojowe INKA i wrzucamy żurawinę, orzechy, anyż, goździki i cynamon. Dodajemy kawę Inkę. Całość zagotowujemy. Następnie pozostawiamy do ostygnięcia przez około 10 minut. Po tym czasie wyławiamy goździki, cynamon i anyż, a pozostały napój dokładnie blendujemy i przelewamy do szklanek. Do mleka dodajemy syrop żurawinowy, mieszamy i spieniamy. Tak przygotowana piankę wykładamy na wierzch każdej porcji napoju.