Kup online Facebook Instagram
ŻURAWINOWA CHMURKA

Składniki:

1 litr sojowego INKA + 200 ml na spienienie

10 łyżeczek INKI klasycznej

  • 3 łyżeczki suszonej żurawiny
  • 2 łyżeczki orzechów laskowych
  • 3 gwiazdki anyżu
  • 1 łyżeczka suszonych goździków
  • 1 laska cynamonu
  • 2 łyżeczki stewii
  • 1 łyżeczka syropu żurawinowego

Przygotowanie

Do garnka wlewamy Sojowe INKA i wrzucamy żurawinę, orzechy, anyż, goździki i cynamon. Dodajemy kawę Inkę. Całość zagotowujemy. Następnie pozostawiamy do ostygnięcia przez około 10 minut. Po tym czasie wyławiamy goździki, cynamon i anyż, a pozostały napój dokładnie blendujemy i przelewamy do szklanek. Do mleka dodajemy syrop żurawinowy, mieszamy i spieniamy. Tak przygotowana piankę wykładamy na wierzch każdej porcji napoju.

W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się